17 huhtikuuta 2008

I`m Back

Taas on mennyt kuukausi poikineen, mutta parempi myöhään kun ei silloinkaan.
Ja mulla on ollut hyvä syy. Isä ja Mummu leikattiin ja minä sairastelin ite ihan muuten vaan. Käsityötkin on jäänyt muitten kontolle, eli en ole tämän vuoden puolella tehnyt yhtään mitään. Into hommaan on mennyt kun on vaan miettinyt, että päätyykö tässä loppujen lopuksi hautajaisiin, eikä se ainakaan vielä ole palannut.
Tällä hetkellä kaikki on olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa ja
toivotaan että tilanne pysyykin niin.


Hyväpuoli kaikessa on se, että nyt olen lukenut enemmän kun kahden edellisen vuoden aikana yhteensä. Jonkun sortin pakoa tulevaisuudesta, vissiin.
Lopettelin äsken Sex Pistolsin basistin, Sid Viciousin elämäkerran, Nuorena kuolemisen jalo taito. Lienee ainoita suomennettuja kirjoja tyypistä, jos ei lasketa Nancyä, ja kovasti tekisi mieli lukea lisää.
Kirja oli ihan mielenkiintonen, vaikka aluks meinasin, etten lue sitä kun tuntui hyppivän kauheesti. Sitä on tottunut siihen, että elämäkerta menee tietyllä tavalla eteenpäin ja mulla otti silmään aina vuosien hyppelyt.
Otin se luettavaksi ihan sen takia, että paras kaveri teini-iässä oli hillitön fani, enkä koskaan oikeen tajunnut, mikä siinä finninaamasessa, hontelossa tyypissä vetoaa. Nyt veikkaan, että se on se naisten hoiva- vietti. Vuoron perään säälitti ja ärsytti tyyppi, mutta lopussa, kun se lopulta onnistui saamaan hengen iteltään, huomasin, että oli tippa silmäkulmassa.
En vaan voi olla ihmettelemättä, miten tyyppi joka ei osaa soittaa, eikä laulaa, eikä oikeen mitään muutakaan, voi nousta Sex Pistolsin keulakuvaksi?? Mutta empä ymmärrä sitäkään, miten voidaan sanoa, ettei Glen Matlock ole alkuperäinen Sex Pistol, kun aikalailla oli kuitenkin bändin ainoa basisti.
Mutta eipä ole lippua ostettu hesan keikalle, kun ei Rottenkaan ole niin söpö enää kun nuorena.

Mulla tuppaa menemään överiksi tälläset "mysteerit" eli luen ihan tolkuttomasti aiheesta ja ostan läjäpäin kirjoja, kunnes se sitten -yleensä kesken kirjan- loppuu kun seinään.
Niin kävin Edie Sedgwick-kirjojenkin. Ostin, leffan innostamana, kasan englannin kielisiä kirjoja ja puolessa välissä kirjaa tuli vaan stoppi.
Olin mökillä muutaman päivän pitämässä isälle seuraa (=vahtimassa ettei se rehki itteään hengiltä leikkauksen jälkeen) ja kun etin itelleni lukemistä sinne, löysin puoleen väliin luettuja kirjoja yhteensä 11 kappaletta. Ja niitä saattaa löytyä vielä lisää jos uskaltaa selata hyllyä eteenpäin. Oliskohan joka keskittymiskyvyn puute, tai jotain..

Ja tässä, kuten tapoihin kuuluu, Sex Pistolsin Pretty wacant. Parasta antia.




1 kommentti:

Virkku kirjoitti...

Hienoa, että putkahdit takaisin :). Käsitöistä viis - niitä nyt ehtii tehdä sit kun taas siltä tuntuu.